ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

22.03.2023 р. відбулася зустріч проєктних груп із розробки освітньо-професійних програм кафедри фінансів, банківської справи та страхування  зі стейкхолдерами з метою обговорення освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

З вітальним словом до учасників звернулась завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Ніла Хрущ, яка акцентувала увагу на важливості відкритого, критичного, об’єктивного діалогу між учасниками зустрічі.

Керівники проєктних груп освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Леся Матвійчук та другого (магістерського) рівня вищої освіти Інна Доценко, презентували проєкти освітніх програм.

В обговоренні актуальних проблем підготовки здобувачів вищої освіти за ОПП взяли участь представники Хмельницького національного університету:

– викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування;

– Віктор Лопатовський, к.е.н., доцент, проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ;

– Віталій Карпенко, к.е.н., доцент, декан факультету економіки і управління ХНУ;

– Лариса Любохинець, д.е.н., доцент, завідувачка навчально-методичного відділу ХНУ.

До обговорення долучилися представники академічної спільноти:

– Марія Бондарчук, д.е.н., професорка, завідувачка кафедри фінансів Національного університету «Львівська політехніка»;

– Михайло Мальований, д.е.н, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування, проректор з науково-педагогічної роботи Уманського національного університету;

– Наталія Танклевська, д.е.н, професорка, завідувачка кафедри економіки і фінансів Херсонського державного аграрно-економічного університету.

В обговоренні активну участь прийняли роботодавці та випускники:

– Олександр Крупа, к.е.н., керівник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області;

– Ярослав Яницький, керівник Хмельницького відділення №103 ПуАТ «КБ «АКОРДБАНК»;

– Вадим Шевченко, директор Хмельницької обласної дирекції ПрАТ «Страхова компанія «Євроінс Україна»;

– Іван Горячов, директор ТОВ «Якісний Продукт плюс»;

– Олена Коц, директора Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області та Лариса Слободянюк, юрисконсульт Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області;

– Марія Ямкова, начальник Хмельницького відділення №123 АТ «Акцент-Банк»;

– Наталія Фролова, головний економіст ДУ «Інститут урології ім. акад. О. Ф. Возіанова Національної академії медичних наук України»;

– Інна Бачинська, Голова ГО «Українська реновація», менеджер проєкту «Залучення до економічної діяльності жінок ВПО для сталості Летичівської та Меджибізької громад»;

– Вікторія Перепелиця, фахівець відділу обслуговування фізичних осіб АТ “СЕНС БАНК”;

– Катерина Ткач, аналітик-ресерчер в Faranarium Inc.

– Уляна Шматова, підприємець, прямі продажі в сфері краси та здоров’я, організація перевезень.

До обговорення долучилися здобувачі вищої освіти:

– здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти – Анастасія Блажієвська, Олександра Палічук;

– здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти – Наталія Петрушка, Олександра Березюк, Валерій Попенко.

Присутні приділили особливу увагу обґрунтованості розроблених освітньо-професійних програм, їх структурній та логічній побудові,  переліку та обсягу обов’язкових і вибіркових компонентів, що сприятиме наданню системних та якісних професійних знань, вмінь та навичок і забезпечить отримання здобувачами вищої освіти поглиблених знань у сфері фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку. Учасники запропонували зміни в структурі та послідовності вивчення обов’язкових дисциплін професійного спрямування. На завершення зустрічі, запрошені стейкхолдери підкреслили важливість посилення особливості та унікальності освітніх програм.

Колектив кафедри дякує за участь колегам та сподівається на подальшу плідну співпрацю!