Прогресильне викладання: інтенсив від Острівців

З 04 березня по 04 квітня 2024 р. викладачі кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку: Раїса Квасницька, Катерина Леонідівна, Леся Матвійчук, Інна Доценко пройшли курс підвищення кваліфікації на тему «Прогресильне викладання: інтенсив від Острівців», який організовано ГО «Прогресильні» та представниками Острівців Прогресильності.

Мета підвищення кваліфікації:поглибити знання та навички у викладацькій діяльності; обмінятися досвідом з колегами; отримати практичні поради та інструменти для успішного навчання та викладання.

Курс спрямований на підвищення кваліфікації та актуалізацію знань викладачів щодо забезпечення якості вищої освіти. В процесі інтенсиву викладачами були здобуті наступні компетентності:  здатність інтегрувати міжнародний досвід у навчальні програми та методики викладання; уміння адаптувати зміст освіти відповідно до сучасних освітніх тенденцій; уміння критично мислити та ефективно вирішувати проблеми; здатність розробляти та впроваджувати проблемно-орієнтовані та проєктно-базовані методики навчання; уміння створювати мотивуюче навчальне середовище; навички використання ігрових елементів у онлайн-навчанні; уміння формувати активну громадянську позицію та національну самосвідомість здобувачів вищої освіти; навички виявлення та попередження порушень академічної доброчесності та ін.

За результатами систематичного відвідування інтенсиву, самостійної роботи, а також успішного складання тестового контролю, учасники підвищення кваліфікації отримали сертифікати обсягом 30 год / 1 кредит ЄКТС.