Участь здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти у вебінарі на тему «Мінімальне податкове зобов’язання» (проблеми оподаткування агровиробників, найактуальніші питання, нові роз’яснення)»

10.04.2024 року к.е.н., доцент Леся Матвійчук та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» в рамках регіонального контексту ОПП та вивчення дисципліни «Податковий менеджмент» (викладач – Леся Матвійчук) взяли участь у вебінарі на тему: «Мінімальне податкове зобов’язання» (проблеми оподаткування агровиробників, найактуальніші питання, нові роз’яснення).

Захід був організований Всеукраїнською Аграрною Радою за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Учасники вебінару:

Сергій Кубах – керівник напряму земельної реформи Програми USAID АГРО

Тетяна Гречана – директора Департаменту юридичних осіб ДПС України

Станіслав Бескидевич – начальник управління адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування

Олександр Корчевний – в. о. директора Департаменту оподаткування фізичних осіб

У ході вебінару було обговорено наступні питання:

1. Звітна кампанія МПЗ 2022 (статистика, надходження в бюджет, перспективи)

2. Нові роз’яснення ДПС України та Мінфіну, щодо зарахування в МПЗ (списання з ІКП, як це вплине на переплати агровиробників)

3. Особливості зменшення МПЗ (за 2022 чи за 2023 рік) на суму зобов’язання з єдиного податку 4 групи за IV квартал 2022 року

4. Уточнюючі декларації по податках що враховуються в МПЗ (уточнення по МПЗ)

5. Зарахування МПЗ по окремих операціях (виплати авансом за оренду землі, зарплати, окремі операції ФГ, тощо).