ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЗА УЧАСТІ ДОНЧЕНКО ТЕТЯНИ ВІТАЛІЇВНИ – ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖЕРА ТОВ НВП «ВІДНОВА», М. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

17 жовтня 2024 року в рамках співпраці кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку Хмельницького національного університету зі стейкголдерами-роботодавцями було організовано проведення гостьової лекції для здобувачів ОПП «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» першого курсу другого (магістерського рівня) вищої освіти на тему «Особливості управління фінансами підприємств малого і середнього бізнесу під час війни». Лекцію проведено в рамках вивчення дисципліни «Управління фінансами підприємства» (викладач к.е.н., доцент Ларіонова К.Л.).

Провела гостьову лекцію к.е.н.,доцент, фінансовий менеджер ТОВ НВП «ВІДНОВА», м. Хмельницький – Донченко Тетяна Віталіївна.

Спікерка під час лекції ознайомила здобувачіві з особливостями діяльності ТОВ НВП «ВІДНОВА» та розповіла про функціональні обов’язки фінансового менеджера, а також про основні проблеми діяльності вітчизняних підприємств малого і середнього бізнесу в умовах війни, фактори які впливають на фінансову стійкість підприємств, їх здатність залучати інвестиції, зберігати ліквідність і забезпечувати стабільну операційну діяльність.

Було зазначено, що без підтримки держави, особливо під час війни, розвиток підприємств малого і середнього бізнесу майже не можливий, тому Уряд України запровадив відповідні заходи та законодавчі ініціативи, спрямовані на зменшення навантаження на бізнес та підтримку його діяльності, зокрема в галузях оподаткування, кредитування, регулювання та впровадження цифрових інновацій. Існуючі проблеми вимагають у цей складний час для бізнесу зміни векторів розвитку підприємництва в Україні, зокрема, через фінансові інструменти державної підтримки та задіяння нових, дієвих інструментів зростання їх фінансового потенціалу.

Студентам дуже сподобалася лекція, вони задавали багато питань Тетяні Віталіївні, на які вона ґрунтовно та з наведенням практичних прикладів з власного досвіду відповіла.

Щиро дякуємо Тетяні Віталіївні за цікаву лекцію та практичний досвід і сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому!