АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ТА НАВИЧКИ АКАДЕМІЧНОГО ПИСЬМА, ЯК НЕОБХІДНІ КОМПЕТЕНЦІЇ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

В межах тісної співпраці кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку факультету економіки і управління Хмельницького національного університету з кафедрою публічних фінансів факультету фінансів та цифрових технологій Державного податкового університету, здобувачі вищої освіти 1-4 курсів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів ОПП «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» 3.10.2024 р. долучилися до лекції на тему: «Академічна доброчесність та навички академічного письма, як необхідні компетенції для здобувачів ВО». Захід проходив у змішаному форматі, до якого долучилися понад 130 учасників із закладів вищої освіти м. Києва, м. Хмельницького, м. Черкас, м. Дніпра, м. Полтави.

Декан факультету фінансів та цифрових технологій д.е.н., проф. Давиденко Надія Миколаївна та завідувач кафедри публічних фінансів д.е.н., проф. Гордей Оксана Дмитрівна  розповіли про соціальний вимір проблеми академічної доброчесності, розуміння власної відповідальності (чи безвідповідальності) за порушення норм наукової етики з позиції викладачів та здобувачів вищої освіти. А також відзначили сприйняття системи вищої освіти в Україні та формування системи цінностей у молоді під час навчання в закладах освіти, що є однією з дієвих передумов формування і зміцнення економічної безпеки ЗВО.

Спікер заходу, д.е.н., проф., професор кафедри економіки, підприємництва та менеджменту Навчально – наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти», експерт НАЗЯВО Смутчак Зінаїда Василівна зосередила увагу на необхідності дотримання академічної доброчесності, розкрила форми порушення академічної доброчесності здобувачами вищої освіти, акцентувала увагу на академічній відповідальності, розкрила правила академічного письма та коректного використання наукової літератури при написання студентських науково-дослідних робіт. В своєму виступі доповідач акцентувала увагу на фундаментальних цінностях академічної доброчесності та особливостях її дотримання здобувачами вищої освіти, а також поділилася досвідом європейських країн щодо дотримання академічної доброчесності.

Під час лекції відбулося обговорення актуальних проблем дотримання академічної доброчесності. До розмови долучилися д.е.н., проф., завідувач кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку Хмельницького національного університету, експерт НАЗЯВО Хрущ Ніла Анатоліївна та д.е.н., проф., професор кафедри маркетингу ім. А.Ф. Павленка Київського національного економічного університету ім. Гетьмана Ларіна Ярослава Степанівна.

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ВДЯЧНІСТЬ ОРГАНІЗАТОРАМ ЗАХОДУ ТА СПІКЕРОВІ ЗА ЗМІСТОВНУ І ЦІКАВУ ДОПОВІДЬ!

СПОДІВАЄМОСЬ НА ПОДАЛЬШУ ПЛІДНУ СПІВПРАЦЮ!!!